joi, 13 octombrie 2011

iubesc!!-"reversul medaliei"

 Ideea mi-a venit tot citind articole pe diferite bloguri 

Nu iubesc. Putini dintre noi o fac. Nu iubim pentru că suntem egoiști, sau din tot felul de alte motive, în primul rând nu ne iubim pe noi înșine şi nu iubim lumea în care trăim atâta timp cât o distrugem sistematic, nu iubim pentru că suntem meschini, nu iubim pentru că nu avem suflet şi pentru că suntem foarte complicaţi, nu-l iubim pe Dumnezeu decât atunci când dăm de greu.
Nu iubim dar vrem să fim iubiţi, nu iubim pentru că nu avem nimica de dăruit, nu iubim tocmai pentru că suntem oameni şi "homo homini lupus".
Nu iubesc dar simt nevoia de afecţiune, nu iubesc pentru că nu vreau să fiu trădat, nu iubesc pentru că nu vreau să sufăr (that's for sure)  Nu iubesc pentru că nu-mi place să tragă nimeni plapuma de pe mine, nu iubesc pentru că nu suport minciunile şi făţărnicia, nu iubesc pentru că nu sunt frumos şi nici nu vreau să fiu (sic!). Nu iubesc pentru că-mi cunosc lungul nasului şi nu vreau să mă iau cu Dumnezeu la trântă.Nu vreau sa iubesc pentru ca mi-e sila de tradatori si de cei ce se folosesc de dragoste pentru a le merge bine in viata si nu iubesc pentru ca stiu pur si simplu ca unii dintre cei ce i-am iubit in trecut acum nu au fost in stare sa inteleaga nimic din ce trebuia sa inteleaga!
Nu iubesc pentru că mi-e frică (nimic mai adevărat) şi mai ales nu iubesc pentru că nu-mi palce poezia (iubesc doar presa de scandal), nu iubesc pentru că imi place tăcerea, nu iubesc pentru că nu sunt îndrăgostit, nu iubesc pentru că nu pot să mă imaginez iubind, nu iubesc pentru tot ce aș putea pierde, nu iubesc pentru că vreau să mai trăiesc !!!


STIU,...este trist sa renunti la iubire de sila tradatorilor, oportunistilor sau din cauza fricii. Un om care nu iubeste, nu este cu nimic mai bun decat un robot, sigura diferenta dintre cei doi e ca robotul ar avea un rost ultim: sa ii ajute pe cei care au ramas oameni

iubirea este una singura. Cea altruista, din suflet, o dulce fericire si suferinta in acelasi timp. Doar asta e iubire, restul fiind doar calcule de oportunitati.

8 comentarii:

  1. "Nu iubesc pentru că nu-mi place să tragă nimeni plapuma de pe mine." asta-mi place:D:), deci nu e chiar asa de rau sa nu iubesti:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Finalul, ca şi concluzie în urma atâtor NE-iubiri (motive de a nu iubi) citite pe bloguri, este Adevărul: "Iubirea este una singura. Cea altruistă, din suflet, o dulce fericire şi suferinţă în acelaşi timp. Doar asta e iubire, restul fiind doar calcule de oportunitati."
    Pentru ce, pentru cine iubim? pentru bucuria, împlinirea sufletului nostru, dăruind (cei care AU CE DĂRUI! ... şi aici e o problemă...) - chiar dacă nu întotdeauna primim ceea ce ne-am dori. Iubim pentru că ... nu putem altfel...

    RăspundețiȘtergere
  3. iubirea este de neinteles si din acest motiv greu de explicat...
    in mod cert cand iubesti...rationezi mai putin si simti mai mult...doar cand iubim adanc si total uitam de noi pentru ca in acele momente conteaza mult mai mult el/ea...ai asta ne face cu adevarat fericiti...
    doar ca aceasta fericire...nu dureaza...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand iubesti, sadesti o floare in sufletul tau. Daca floarea va primi apa si raze blande de soare, va creste si iti va mangaia sufletul cu mireasma ei. Iar cand acestea lipsesc, cresc buruieni, care te zgarie, iti lasa rani si pana la urma vei fi nevoit sa tai si floarea odata cu buruienile.
    Iubirea e complexa, greu de perceput. Un singur sentiment alcatuit din mii de senzatii, gesturi. Iubirea e ca adierea vantului, nu o poti vedea, dar o poti simti. O ai mereu cu tine, o simti in piept, in stomac, face parte din tine, creste in tine. Pentru sentimentul de iubire nu exista...cuvinte....exista un loc unde ia nastere (inima) si sentimentul in sine care aduce cu el alte sentimente si senzatii nemaiintalnite....poti sa exprimi iubirea printr-un zambet,printr-o privire calda...prin dorinta de a fi langa persoana iubita.....cuvintele le facem noi.. dar iubirea vine singura in inima noastra...

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubirea e in sufletul fiecarui om.doar trebuie sa gaseasca o fiinta careia sa i-o impartaseasca, pentru ca sentimenul de iubire este unic si de neinlocuit. Iubirea ii leaga pe doi oameni, fie ca la inceput este doar o prietenie, este o altfel de iubire.pe parcurs se schimba sentimentele. Devin mai puternice, devine dragoste adevarata, care din pacate se gaseste la foarte putini oameni, pentru ca nu totdeuna ne gasim perechea potrivita careia sa-i impartasim dragostea noastra. Dar exista.si merita sa o cauti. Parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  6. S. Freud a zis: Sanatatea= capacitatea de a Iubi + capacitatea de a Munci.

    Nu a zis ca e obligatoriu sa faci asta, si nici nu a mentionat proportia dintre astea doua. Important e sa ai capacitatea. Ce te decizi sa faci cu ea, in diverse etape ale vietii tale, in functie de necesitatile tale si de indatorirea oarecum morala de a rezolva mai mult sau mai putin constiincios diferitele sarcini care iti cad automat in seama in diversele etape ale vietii tale, e, in fond, treaba ta, ca esti liber si traiesti in vremuri si locuri cat de cat democratic moderne.

    Iubirea e si aia de mai multe feluri. Au zis-o grecii antici mai de mult, si in ultima vreme o mai zic, din cand in cand, pe CNN sau in alte reviste de larg consum popular, si unii oameni de neurostiinte, dar nu stiu daca in mod foarte organizat sau pe intelesul tuturor !

    Importante pt. punerea in aplicatie a acestei capacitati de a iubi in mai multe feluri sunt:

    a) integritatea functionala a anumitor structuri cerebrale, printre care nucleii amigdalieni din hipocamp, zona de hipocamp responsabila cu memoria, nucleul caudat, aria ventrala-tegmetala, si caile de la astea catre cortexul prefrontal;
    b) echilibrul functional al subtantei neurotransmitator numita dopamina si al hormonului oxitocina;
    c) tinerea libera pt. circulatie utila in creier a cel putin unui culoar pe autostrazile de la nucleii mai sus mentionati la cortexul prefrontal, prin evitarea fenomenului de dependenta de alcool si/sau substante ilicite, care, daca e prezent, tinde sa ocupe traficul pe toate benzile de circulatie, si nu mai lasa liber pt. alte posibile preocupari;
    d) exersarea prin repetitie si invatare a unor metode de transport si, mai ales, posibile cai alternative de transport cu alte metode prin antrenarea altor zone corticale utile functiei executive de planificare, astfel incat sa le poti folosi in caz ca seaca temporar nivelurile dorite de dopamina, oxitocina, sau se aglomereaza traficul pe autostrazile principale.

    Dupa parerea mea, cred ca punctul d) este mai complicat deparece necesita un efort personal, inclusiv investitie de timp=bani, sau chiar bani bani daca nu te pricepi si totodata nu stii bine lb. engleza ca sa cauti si sa inveti ce iti trebuie pe gratis de pe Google si wikipedia, sau daca nu asculti, tot pe gratis, de parinti sau de cineva pe care totusi il respecti si ai incredere si te mai sfatuieste in mod etic de bine din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
  7. P.S. Pt. fanii filozofici: uitati pt. o clipa de Platon si concentrati-va pe virtutile lui Aristotel re., mai ales, punctul d) (ca de restul punctelor au avut, in general, grija mama Natura plus poate si D-zeu sa functioneze cat de cat, macar si temporar, cand trebuie, la majoritatea oamenilor, in vederea scopului final al lor pe Terra, care este reproducerea de specie.)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ba iubeşti, iubeşti fără să-ţi dai seama, lucrurile pe care le preferi în locul celor pe care nu le iubeşti. Şi apoi toţi suntem puţin egoilti, e bine că recunoşti:)

    RăspundețiȘtergere