luni, 29 august 2011

-Un articol-



despre nimic....

Articolul pe care urmează să-l citeşti, încercând să exprime cât mai detaliat, coerent şi cosmetizat… nimic.Să nu crezi e vorba despre “nimic” în sens filosofic, şi nici că s-ar putea să te găseşti în faţa unei povestiri haioase despre “nimicurile” de zi cu zi.
 Aşadar, să începem…


                                                                 In ciuda faptului că n-am nici cea mai vagă idee despre ce-aş putea scrie în continuare, sunt hotarât să o fac în cât mai multe cuvinte cu putinţă pentru că nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decât o groază de cuvinte, precum acestea, înşirate fără noimă pe o pagină albă care, de altfel ar arăta mult mai bine goală,

Şi uite că s-a făcut vreo două fraze grăsuţe şi frumuşele. AS zice că sunt mândru de realizarea mea,
Dacă nu mi-aş aminti că totuşi, aici e vorba despre nimic, şi nu despre mândria mea prostească legată de aberaţiile scrise aici.
Aşadar, unde am rămas? A, nicăieri pentru că, să nu uităm, acest articol nu are un conţinutS-ar putea să te întrebi de ce ar scrie cineva un articol atât de lung despre nimic. Credeai că fraza pe care o citeşti acum conţine răspunsul. Îţi spun cu toată sinceritatea că nu mi-ar plăcea nimic mai mult decât să răspund la aceată întrebare pe care tu s-ar putea să ţi-o fi pus.
“Articolu` ăsta nu-i chiar despre nimic, ci e mai degrabă un soi de meta-articol despre nimic sau un articol despre el însuşi”
Voi încerca acum să dau un final acestui articol trist pentru că văd, după numărul de ţigări din scrumiera care parcă acum un minut era goală, că am scris destul. M-am cam săturat să spun ce-aş zice şi ce-aş face pentru că simt că folosesc un truc ieftin ca să o mai întind puţin, dar totuşi am s-o fac pentru ultima oară. Aşadar, dacă articolul ăsta n-ar fi despre nimic aş zice că sper că nu te-a întristat prea tare. Totuşi, dacă aş spune asta aş minţi, nu pentru că scopul meu ar fi fost să te întristez şi apoi să mă scuz folosind un clişeu obosit, ci pentru că pur şi simplu nu e adevărat. Nu-ti voi da sfaturi despre nimic, te las doar sa tragi concluzii.Aşadar, îmi iau rămas bun şi … atât.

  
Din categoria: Educativ
Despre: nimic


          
                                                                    
   
 Se spune ca daca stii putin din toate nu stii totul despre nimic. Ca si cum daca ti-ai canaliza toata energia spre un subiect, ai reusi vreodata sa-l stapanesti cu adevarat.

2 comentarii:

  1. existenta noastra e o suma de senzatii pe care le incercam...tu le numesti "nimic"?!

    mai toti care scriu pe un blog,au astfel de "nimicuri" care ii framanta...
    pe blog suntem liberi sa fim cum vrem...ce bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. -Nimicul nu cuvanta, el doar imita totul.

    -Cu totii suntem capabili sa-i punem nimicului masti.
    Ionut Caragea

    RăspundețiȘtergere