luni, 11 iulie 2011

Chestionarul la care doar 1 din 100 de romani a raspuns corect...





Doar 1% dintre romanii care au participat la studiul “Romanii si stiinta” au raspuns corect la toate intrebarile de mai jos:
Tu stiai sa raspunzi?


1) Antibioticele distrug atat virusii, cat si bacteriile (adevarat sau fals)?
2) Genele tatalui sunt cele care determina daca copilul va fi o fata sau un baiat (adevarat sau fals)?
3) Laserele functioneaza prin concentrarea undelor sonore (adevarat sau fals)?
4) Toata radioactivitatea provine din activitati umane (adevarat sau fals)?
5) Laptele radioactiv devine sigur pentru consum prin fierberea sa (adevarat sau fals)?
6) Primele fiinte umane au trait in aceeasi perioada cu dinozaurii (adevarat sau fals)?
7) Electronii sunt mai mici decat atomii (adevarat sau fals)?
8 ) Fiintele umane, asa cum le stim noi azi, au evoluat din specii stravechi de animale (adevarat sau fals)?
9) Pamantului ii trebuie o luna sa inconjoare Soarele (adevarat sau fals)?
10) Soarele se invarte in jurul Pamantului (adevarat sau fals)?
11) Centrul Pamantului este foarte fierbinte (adevarat sau fals)?
12) Continentele pe care traim se misca de milioane de ani si vor continua sa se miste si in viitor (adevarat sau fals)?
13) Oxigenul pe care il respiram provine de la plante (adevarat sau fals)?


Iata si raspunsurile corecte: 1.fals 2.adevarat 3.fals 4.fals 5.fals 6.fals 7.adevarat 8.adevarat 9.fals 10.fals 11.adevarat 12.adevarat 13.adevarat

marți, 5 iulie 2011

MIERCUREA FARA CUVINTE


                                                                           imitatie

ideea a plecat de la Carmen

duminică, 3 iulie 2011

parfum cu stil?



În general, tot cea este „clasic” – deşi sună a clişeu – nu se demodează. Dar ce anume înseamnă „clasic”, mai ales în lumea, la fel de conservatoare, pe cât este de schimbătoare şi supusă modei, a parfumurilor? Nu sunt un specialist în domeniul parfumurilor, cu atât mai puţin al diverselor curente artistice şi al problemelor estetice, pentru a putea defini ce anume înseamnă clasic pentru mine – deşi, în mod clar, nu am să refer la „clasic” în sensul curentului literar-artistic cu acelaşi nume

Care sunt aceste parfumuri „magice”? Ok, magice nu sunt, nici un parfum nu are capacităţi supranaturale, însă există câteva nume, unele răsunătoare, altele cvasi-necunoscute, ce se apropie, dintr-un punct de vedere strict subiectiv, ideii de clasic. Se numeau sau se numesc încă: Chanel pour Monsieur şi Antaeus de la Chanel, Opium pour Homme şi Rive Gauche pour Homme de la YSL, Armani pour Homme, Versace l’Homme, Van Cleef & Arpels pour Homme, Ungaro III de la Emanuel Ungaro, Esencia Loewe şi Loewe para Hombre, Monsieur de Givenchy şi Givenchy Gentleman, Guerlain Vetiver, Trussardi Uomo, Very Valentino, Polo al lui Ralph Lauren, Aramis şi Tuscany Uomo ale casei Aramis, Eau Sauvage de la Dior, pentru a numi numai câteva din capodoperele parfumurilor „de designer”, iar dacă ne apropiem de segmentul numit, ceva mai pompos, „de nişă”, Bois de Portugal de la Creed (de fapt, cam orice parfum Creed, aproape prin definiţie), Blenheim Bouquet de la Penhaligons, Floris No. 89 sau Knize Ten se numără printre cele mai renumite.
A fi clasic, în domeniul parfumurilor masculine, înseamnă pentru mine altceva. Implică arta de a socializa, a comunica, a iubi, a se entuziasma fără însă a renunţa la o eleganţă naturală, totuşi eliberată, la rândul ei, de orice afectare sau formalism excesiv. Definiţii subiective şi poate destul de neconvingătoare. Însă pentru mine, un parfum clasic este acel gen de parfum pe care l-aş purta cu „orice”, dar poate majoritatea numelor anterioare nu pot fi asortate cu jeanşi sau tricou, însă, aproape cu siguranţă cu o ţinută oricât de formală, fără să renunţ a mă simţi în largul meu purtând-o.